BİR DAMLA BİN UMUT
Anasayfa> Haberler> BİR DAMLA BİN UMUT
Etkinlik Takvimine Dön

MAVİGÜN KOLEJİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ’NE DEVAM EDİYOR

“Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış olur.”
                                                                              Mâide Suresi 32.Âyet

mavigün koleji bu bilinçle “Bir Damla Kan Bin Umut” sloganından hareketle Kızılay’ın kan ihtiyacını karşılanmasına destek olmak amacıyla her yıl Şubat ayında okul binalarında Kan Bağışı Kampanyasını Türk Kızılayı ile ortaklaşa bir Sosyal Sorumluluk Projesi olarak gerçekleştirmekteler.

 Geleneksel olarak yürütülen bu proje bağlamında bu yıl 12 Şubat 2020 Çarşamba günü Türk Kızılay ekipleri “Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası” nı gerçekleştirdiler.

Kampanyanın açılış töreninde konuşan Türk Kızılayı uzmanı Sn. Nevzat KÖSE, veli ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada;
Kan, kaynağı sadece insanda olan, üretilemeyen bir sıvıdır. Kanın vücudumuzda sağlıklı yaşayabilmek için hayati bir önemi vardır. Kan olmadan yaşamamız mümkün değildir.
                                                        ***
Normal bir insanda 5-6 litre kadar kan bulunmaktadır. Kan vermenin çok önemli faydaları vardır. Kan bağışı; kalp krizi ihtimalini azaltır, baş ağrısı, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Kan hücreleriniz yenilenir ve daha güçlü sağlıklı birer birey oluruz.
                                                        ***
18-50 yaş aralığındaysanız, ağırlığınız en az 50 kg.nin üzerindeyse ve hemoglobin ölçümünüz normal ise senede 4 defa kan bağışı yapabilirsiniz.

Türkiye’de, lösemi, talasemi ve kanser gibi hastalıklarla mücadele eden, düzenli olarak kana ihtiyaç duyan binlerce hastamız var. Ama Türkiye’nin yeterli kan stoku yoktur. Bugün yapacağınız bağışlar bizleri çok mutlu kılmıştır. Bize bu imkanı sağlayan Mavigün Koleji’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye ifade ederek kan bağışının önemini vurguladı.
                                                        ***
          Çok sayıda öğrenci velileri ile öğretmenlerin önemseyerek yaptıkları bağışlar öğrenciler üzerinde olumlu izler bırakarak; karşılıksız bağış bilincini ve Türk Kızılayı kurumunu tanımayı içselleştirdiler.          

         Yoğun katılımın gerçekleştiği Kampanyaya katılan tüm veli, öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyoruz.

Fotoğraflar

Diğer Haberler
MAVİGÜN KOLEJİ’NDE 23 NİSAN COŞKUSU

MAVİGÜN KOLEJİ’NDE 23 NİSAN COŞKUSU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. açılış yıl dönümü nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programımız Mavigün Kültür Merkezinde büyük bir coşkuyla kutlandı. İlkokul Müdür Yardımc...
Devamı Oku
MAVİGÜN İLÇE 3.SÜ

MAVİGÜN İLÇE 3.SÜ

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesinin ortak protokolde düzenlediği İlçe Okullar arası Voleybol Turnuvası, 12-28 Şubat t...
Devamı Oku
BASKETBOL TURNUVASINDA ŞAMPİYON MAVİGÜN KOLEJİ

BASKETBOL TURNUVASINDA ŞAMPİYON MAVİGÜN KOLEJİ

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okullararası Basketbol Turnuvası 12-25 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Turnuvaya Gaz...
Devamı Oku

YUKARI