HAFIZA 15 TEMMUZ MÜZESİ ZİYARETİMİZ
Anasayfa> Haberler> HAFIZA 15 TEMMUZ MÜZESİ ZİYARETİMİZ
Etkinlik Takvimine Dön

15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyaretimize 6 Ekim 2022 Perşembe günü Mavigün Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sayın Şahin KARATAŞ , okul idarecileri , öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Gezide konuşma yapan Genel Müdürümüz Şahin KARATAŞ, öğrencilerimize geçmişten 15 Temmuz’a kadar adeta tarih dersi verdi:

       “Allah’a sonsuz hamdolsun ki, bu topraklar asırlardır Müslüman yurdudur. Bu millet şüheda evladıdır. Bu ezanlar, bu salâlar İslam’ın şiarıdır. Bu dinin, tek bir harfi bile değişmeyen bir kitabı vardır. Bu dinin, en güzel örnek olma vasfına sahip bir Peygamberi vardır. Allah’ın bize verdiği bir akıl, bir kalp vardır. Bizim değişmez değerlerimiz, 14 asırlık engin tecrübemiz vardır.

         Bu milletin hepsi, her birimiz, Çanakkale’nin, İstiklal Harbi’nin, Allahüekber Dağı’ndaki şehitlerimizin ,Trablusgarp'tan Trablusşark'a kadar bütün cephelerdeki şehitlerimizin kahramanlık hikâyelerini dinlemiştik. Bu milletin nasıl bir kahraman millet olduğunu, 15 Temmuz akşamı kendi gözlerimizle de gördük. Tankların önüne çıkan, tankların önünü arabalarıyla kesmeye çalışan, kurşunlara karşı göğüslerini siper eden bir aziz millet olduğumuzu bir kere daha ispat ettik. Allah'a hamdolsun. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Her birisinin mekânı cennet olsun, makamları âli olsun.

Ayrıca o gün şehit olmak niyetiyle meydana çıkan binlerce gazimize de  şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Ardından 15 Temmuz Şehitleri ve vatan için canını feda eden tüm şehitlerimiz için dua edildi.

         Program anıtın gezilmesi,her bir şehidimiz için dikilen fidanlardaki şehit isimlerin yad edilmesiyle ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

         15 Temmuz’un yoğun yaşandığı bir mekanda şehitlerimizi anmanın verdiği haz ve duygu ile öğrencilerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Fotoğraflar

Diğer Haberler
12 MART İSTİKLAL MARŞI KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA” PROGRAMI DÜZENLENDİ

12 MART İSTİKLAL MARŞI KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA” PROGRAMI DÜZENLENDİ

12.03.2024 tarihinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 103.yılında  Milli Şairimiz M. Akif ERSOY’u Anma Programı okulumuzun kültür merkezinde düzenlendi. Program İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı...
Devamı Oku
MAVİGÜN İLÇE 3.SÜ

MAVİGÜN İLÇE 3.SÜ

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesinin ortak protokolde düzenlediği İlçe Okullar arası Voleybol Turnuvası, 12-28 Şubat t...
Devamı Oku
MÜNAZARA YARIŞMALARINDA ŞAMPİYON 6A SINIFI

MÜNAZARA YARIŞMALARINDA ŞAMPİYON 6A SINIFI

Türkçe Zümre Öğretmenlerimiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Ortaokul Münazara Yarışmalarının" bu yıl şampiyonu 6A sınıfı olmuştur. Yarışmalarda emek veren tüm öğrencilerimizi ve öğre...
Devamı Oku

YUKARI