İSTANBUL SATRANÇ ŞAMPİYONU : mavigün koleji
Anasayfa> Haberler> İSTANBUL SATRANÇ ŞAMPİYONU : mavigün koleji
Etkinlik Takvimine Dön

          Mavigün Koleji Ortaokulu öğrencileri Elif Neva TÜRKMEN, Melek BOZKURT, Esma Zülal KARAHAN ve Şule Zeren NİZAM okullarında yapılan satranç müsabakalarında başarı göstererek ortaokul kız satranç takımına seçildiler. Söz konusu mavigün satranç takımı İstanbul 2. Bölge Okullar Arası Satranç Turnuvasında birçok okulu eleyerek, 2. Bölge Şampiyonu oldular ve finallere katılma hakkını kazandılar.

2019-2020 İstanbul Okul Sporları Final Turnuvası 12-14 Şubat 2020 tarihlerinde Sarıyer’de Karadeniz Vakfı ev sahipliğinde gerçekleşti.

         Turnuvanın açılış törenine Azerbaycan İstanbul Konsolosu Hayyam DAŞDEMİROV, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim TAHMAZ, Sarıyer İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa ORDU, Sarıyer İlçe Halk Eğitim Müdürü  Temel KÖROĞLU, Karadeniz Vakfı Başkan Yrd. Hamit TAHAN, Karadeniz Vakfı Genel Sekreteri Hüseyin GÜLER, Satranç Fedarasyonu İl Temsilcisi Rıza ÖNEY, Başhakem Selda Serenli ELDEN, antrenörler ve sporcuların katılımıyla gerçekleşti.

Açılış ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşma yapan Azerbaycan İstanbul Konsolosu Hayyam DAŞDEMİROV “Gençliğin bir kısmının internet bağımlısı olduğu günümüzde satranç gibi hem zihinsel, hem sosyal gelişimi sağlayan bir aktiviteyi tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ederim. Sizler kendi okullarınızda büyük başarı kazanarak okullarınızı bu alanda en güzel şekilde temsil etmek üzere bu turnuvaya geldiniz. Ancak yarışmalarda önemli olan centilmenliktir. Hepinizi şimdiden yürekten kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Yoğun katılım ve büyük çekişmelerin yaşandığı turnuva Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde 90 Finalist Okul takımının katılımı ile gerçekleşti.

Küçük Kızlar kategorisinde İstanbul Bölge Şampiyonu olarak finale kalan mavigün koleji final turnuvasında finalist 14 okulu geride bırakarak İSTANBUL ŞAMPİYONU oldular. Böylece mavigün koleji TÜRKİYE Okullar Arası Satranç Turnuvalarında İstanbul’u temsil etme hakkı elde etmiştir.

Satrançta İstanbul Şampiyonu olan Mavigün Koleji öğrencilerini tebrik ediyor, Türkiye Şampiyonasında başarılarının devamını diliyoruz.

Fotoğraflar

Diğer Haberler
MAVİGÜN KOLEJİ’NDE 23 NİSAN COŞKUSU

MAVİGÜN KOLEJİ’NDE 23 NİSAN COŞKUSU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. açılış yıl dönümü nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programımız Mavigün Kültür Merkezinde büyük bir coşkuyla kutlandı. İlkokul Müdür Yardımc...
Devamı Oku
MAVİGÜN İLÇE 3.SÜ

MAVİGÜN İLÇE 3.SÜ

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesinin ortak protokolde düzenlediği İlçe Okullar arası Voleybol Turnuvası, 12-28 Şubat t...
Devamı Oku
BASKETBOL TURNUVASINDA ŞAMPİYON MAVİGÜN KOLEJİ

BASKETBOL TURNUVASINDA ŞAMPİYON MAVİGÜN KOLEJİ

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okullararası Basketbol Turnuvası 12-25 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Turnuvaya Gaz...
Devamı Oku

YUKARI